2013. október 4., péntek

Királykő – mászkálás a nyugati oldalon


Azt hiszem fásultság a neve. Vagyis az az állapot amikor már olyan hosszú ideig létezel ugyanabban az állapotban hogy megszereted, és nem is akarsz változtatni. Legalábbis így éreztem én, hiszem május óta nem voltam magashegyen .. és végre augusztus volt az ami kizökkentett ebből az állapotból.

Már kissé megijedtem magamtól – valahogy mintha nem is volt már kedvem menni, meg hát annyi munka lenne itthon – de amint a hajnal előtti órákban elindultam Brassó felé . .visszatért belém az élet. Túra – 2 nap – Királykőre ... hát hülye vagyok én? – máskor bármit hagytam egy ilyen akcióért ... most meg vacillálok ?

Brassóban összeverődött kis csapatunk, és a cél a Királykő nyugati oldalán bejárni olyan útakat amelyek úgymond csak az „igaziaknak” szól J.  Így esett választásom a Calinet szakadékvölgyre visszavonulással a Láncok útján, illetve másnapra a középövre, ahonnan az Anghelide kanyonba ereszkedünk vissza.

Nem fogom tovább mesélni, annak semmi értelme .. aki szeretné megismerni annak úgyis oda kell mennie. Mint mindig, inkább a fotókat hagyom, hátha mesélni tudnak  - mert ha nem, akkor csakis a fotóssal lehet gond J, a Királykővel minden rendben van.  Leellenőríztem ezúttal is .. 

Így indultam el itthonról ... biztató nemde ?

A Calinet völgy középső szakaszai


Rövid időre a főgerincen (Pásztor csúcs)

Királykő szegfű - endemikus, vagyis csak itt él

Az Anghelide kanyon felső bejárata .. pontosan, arról a keskeny hasadékról van szó :)

Az Anghelide őrtorony (közismertebb nevét nem merem kiírni, de gondolom mindenkinek tiszta .. he..he)

3 megjegyzés:

Rbk írta...

Biztos sok a dolog a ház körül, de erőst jól tevéd, hogy kimozdultál! :). Még nekünk is jó így napos képernyőn nézve..nemhogy élő domborokként!

nbgbgb írta...

Lenyűgöző képek!

Unknown írta...

Köszönöm . .köszönöm .. tényleg !
Rbk: honnan is tudsz te a házról ? Hja . .sejtem már !

Megjegyzés küldése