2011. október 26., szerda

Wild Carpathia - dokfilm Romániáról

Bár kissé kilóg a túrasorozatok szokványos sorából, úgy gondolom azért érdemes ezt közzétenni. Amint talán már többen is tudjátok, mostanában volt Bukarestben a Travel Channel által Romániáról készített dokumentumfilm bemutatója. A "Wild Carpathia" néven kiadott film végre nemcsak az országban dúló nyomorúságot keresi, nem a cigányok, koldusok, Ceausescu és az árvaházak a főtéma, hanem Románia csodálatos természeti látnivalói, mindaz ami szép, ami még megmaradt. Charlie Ottley műsorvezető járja be az országot, és képzeljétek, nemcsak a Duna Deltáról meg Brassó Pojánáról hallottak. Rájöttek hogy vannak még itt hatalmas erdőségek, vannak hegységek, vadvilág, és  természetbarátok is.
Van itt látnivaló bőven, csak ismertebbé kellene tenni. És ha erre mi nem vagyunk képesek, akkor majd jönnek idegenek akik megmutatják nekünk :). Megmutatják hogy hol élünk, hátha ráeszmélünk természeti értékeinkre mielőtt még teljes pusztulásba döntenénk azt. Hiszen legtöbben közülünk, akik itt élünk, még csak azt sem tudjuk hogy mink van .. 
De lassan mozgolódik a dolog. Ha már olyan TV csatornák járnak erre forgatni mint a National Geographic, és a Travel Channel, és a nemzeti adókon is egyre több kisfilmet/reklámfilmeket látni amelyek probálják megmutatni hogy nemcsak a zsúfolt tengerpart meg a Prahova völgye szép országunkban, akkor én reménykedve nézek előre, hogy mégiscsak lessz nálunk is jól átgondolt turizmus és értelemszerűen a vadvilág és a természeti értékek védelmére irányuló megmozdulások is. 
Nos .. addig is, akit érdekel, ezen hétvégén (október 30), a Travel Channel műsorán kerül bemutatóra a Wild Carpathia dokfilm, román idő szerinti 21,00 órakor. El ne felejtsétek .. 
Íme egy kis ízelítő :


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése