2011. szeptember 16., péntek

A National Geographic Háromszéken

Előzetes bejegyzésként tudatom hogy nemcsak jómagam és a projektben résztvevő barátaimat érte megtiszteltetés miszerint a washingtoni National Geographic Television egyik csapata Háromszéket választotta célpontjának, hanem megyénket, városunkat is. Természetesen egyelőre nem szolgálhatok túl sok infóval, hiszen kérésüket tiszteletben tartva nem adhatunk át részleteket. Talán annyit hogy egy soron következő dokumentumfilm egyik epizódja készül környékünkön, alapjában véve a Kárpátok ökoszisztémájáról.
Saját bevallásuk szerint ők az első csapat a National Geographic-tól akik Romániába érkeztek.
A TWP (Transilvanian Wildlife Project - www.transylvanianwildlifeproject.com) - amelynek aktiv tagjai vagyunk - révén kértek fel bennünket a logisztikai szervezés lebonyolítására, illetve a terepen való mozgások vezetésére és felügyeletére.
Igazán neves személyiségek társaságában van szerencsénk dolgozni mint pl. Shane Moore, kinek nevéhez olyan kiváló természetfilmek fűződnek mint pl. a "Planet Earth " series (BBC -David Atteborough-al), "Deadliest Catch" (Discovery Chanell), "Survival with Ray Mears", "Christmas in Yellowstone", stb.  Akit egyáltalán érdekelnek a természetfilmek annak mindezeket az alkotásokat ismernie kell. 
Ezúttal a National Geographic (John Cullum  producer és Jonathan Betz operatőr) társaságában tette tiszteletét nálunk. A juniusi előkészítő munkálatok alatt meghatározott helyszíneken folytak filmezések, íme néhány előzetes fotó:

Shane Moore munka közben ..

.. a Bálványos -Szent Anna térségben.



Jonathan Betz a Mohos lápon


Shane Moore - (Paul White - TWP fotója )

Hamarosan visszatérek újabb fotókkal ...

3 megjegyzés:

Ványolósék írta...

Örvendek, ez igazán jó hír.Ha segítségre van szükségetek szóljatok.2004-től kamera asszisztenskét dolgozom körben a világban.Lakeshore Entertainment,MediaPro stb. voltak a megbizóim.
Sok sikert !
Ványolós Csaba, 0728891228

Boica Zsolt írta...

Na ez igen. Meg en is buszke vagyok, hogy a National Geographic kornyekunkon is forgat, hat akkor azok akik oket elkalauzoljak. Hajra Barni, csak igy tovabb

Unknown írta...

Köszi szépen hogy benéztetek. Érdekes hogy a kamerások kapták fel fejüket .. így is kell. Örülök hogy itthon is vannak tapasztalt operatőrjeink .. és természetesen ha bármi lehetőség adódik azonnal szólok.

Megjegyzés küldése