2010. március 28., vasárnap

Színfoltos Csukás

És ha mult hétvégén sóvárogva nézegettem a bodzafordulói erdőktől a Csukás havas csúcsait, ezúttal kihasználva a beigért napsütéses időt, kiruccantunk a hegyre, a Bratocea gerinc vonalát követve egészen a Csukás 1954 méteres csúcsáig.
Az erdőből igen hamar ki lehet érni ezen az útvonalon, és máris lélegzetelállító panoráma mellett gyalogolhatunk a meredek, több helyen még mindig havas ösvényen.
Rövid időre állunk meg, a sáfrányokkal és hóvirágokkal borított réten, természetesen fotózni...


Még egy napozás is belefért .. a havas, szélcsendes hegyoldalon kellemes volt hátunkat süttetni.
Tervezett útvonalunkat az északi, északkeleti oldalakon összegyűlt nagy és vízes hó dugába döntötte, így maradt a gerinc, amelyen a hó már elveszítette egyeduralmát.


Lassan elérjük a csúcstömb alatti részeket. Itt már a sziklaóriások világába vagyunk .. körös-körül ismerős alakzatok. Hamar fennt vagyunk a csúcson .. fotózás .. majd igyekszünk lejutni a csípős szél támadásai elől.



Lefele csendesen bandukolunk, de jól haladunk .. a gravitáció is velünk van :-)


Kellemes fáradság vesz erőt rajtunk, visszaérve a virágmezőkre boldogan rogyunk össze egy félórás pihenésre. A meteorológusoknak ezúttal igazuk volt, egész napon át napsütés volt, és most már gyülekeznek a felhők a holnapi esőzésre.

4 megjegyzés:

Vass Lehel írta...

Szia,
Mindig szerettem volna eljutni a Csukasba de meg sosem jott ossze. Remelem majd az itteni Eke szervez majd egy jo kis turat es akkor en is ott leszek. Nagyon jok a fotok, tetszenek.

Unknown írta...

A polárszűrő tulzott használatával azért elrontottam j pár fotót .. persze azok ide nem kerültek fel.
Köszönöm a látogatást.

Szabo Zsolt Andras írta...

alulrol az 5 ik kep nagyon kemeny.
fura amit a polarszurorol irsz. en allandoan hasznalom de eddig nem rontott el egy kepet se, sot kimondottan javit rajta. elmondanad, mi tortent?

Unknown írta...

Ja .. az hogy egyszerűen megfeledkeztem elcsavarni, és akkor is max hatásfokkal dolgozott amikor szűrő nélkül is jó lett volna.
Így aztán annyira sötét és természetellenes tónusok sikerültek hogy szétesett tőle a kép.

Megjegyzés küldése